< back Partner Directory

Ženski Centar Milica

From their website:

Udruženje građana Ženski centar “MILICA” je humanitarno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano 02.02.2010. godine na neodređeno vreme radi unapređenja položaja i kvaliteta,  života i zdravlja žena.

Rad udruženja prepoznatljiv je  na lokalnom, nacionalnom I internacionalnom nivou a aktivnosti su podržane od strane Ministarstva zdravlja RS, Ministarstva omladine I sporta RS, Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut”,primarnih, sekundarnih I tercijalnih zdravstvenih ustanova. Rad udruženja je usmeren na :

  1. Prevenciju, Promovisanje važnosti redovnih preventivnih pregleda i samopregleda , promociju zdravlja, zdravih stilova života Zalaganje za dostupnost kvalitetne dijagnostike za svaku ženu u Srbiji.
  2. Psiho-socijalna,iskustvena i emotivna podrška obolelima od raka dojke i ginekoloških karcinoma i njihovim porodicama.
  3. Pomoć i podrška zdravstvenim ustanovama i institucijama u poboljšanju kvaliteta usluga
  4. Zastupanje onkoloških pacijentkinja u državnim institucijama , komisijama i podkomisijama u cilju ostvarivanja prava na kvalitetno lečenje inovativnim terapijama i rehabilitaciju kao što to imaju onkološke pacijentkinje u regionu, Eropi, Svetu.Tom prilikom je otvoreno predstavništvo u Beogradu u ulici Birčaninova 16b.a u okviru Udruženja je formirano Stručno veće čiji su članovi experti iz oblasti onkologije, hirurgije, ginekologije fizijatrije i td iz četiri tercijalne ustanove u Srbiji: Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Institut za onkologiju Vojvodine, KC Kragujevac i KC Niš. Uloga stručnog veća je savetodavna.
  5. Humanitarni rad
  zcmilica@gmail.com   +381 60 6612672

To top